Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Inredning 25 jan 2022

Enklare att spara pengar på webbshopping

Enkelheten i att jämföra priser för en specifik vara på nätet har inneburit stora fördelar för prismedvetna konsumenter. Och ännu enklare att handla till lägsta pris har det blivit med så kallade kampanjsajter, där man kan hitta tusentals samlade erbjudanden. Dessa webbplatser har även förenklat för handlare att nå ut bredare, med tillfälliga rabatter. Villanytt tittar här på flera populära svenska sajter inom rabattkoder och erbjudanden.

När vi tittar runt på de svenska webbplatserna som sammanställer erbjudanden så gläds vi åt att de har se-domäner, vilket innebär en trygghet för konsumenter och besökare. Svensk lag har nämligen lättare att kontrollera verksamheter på se-domäner, som tilldelas av den svenska Internetstiftelsen. På de sajterna vi tittat på hittar vi mängder av rabattkoder  som vi annars knappast skulle ha nåtts av, men här blir det desto enklare. I synnerhet om man står inför ett visst inköp, så kan man snabbt se om någon av de många hundratals nätbutikerna erbjuder någon rabatt.

Kategorier underlättar

På alla tre webbplatserna är handlare och varor enkla att välja genom indelningen i kategorier, som till exempel: Barn & leksaker, bil & motor, färgpatroner, djur & foder, datorer & elektronik, casino, inredning, skönhet, fritid, TV-spel och många andra.

Cecilia Ulverås, som representerar kupongerna, förklarar konceptet:

-Med hjälp av tips från privatpersoner och samarbeten med handlarna får vi dagligen in mängder med aktuella rabattkoder. När besökare och konsumenter hittar erbjudandet som de vill använda, så är det bara att klicka för att kopiera rabattkoden, om sådan finns, och gå till den aktuella nätbutiken. Vi som jobbar med våra sidor handlar själva ofta på nätet, och vill att alla ska få så mycket pengar kvar i fickan som möjligt.

Kräver inga konton eller registreringar

Ett stort plus är att ingen av de besökta rabattkodssajterna kräver medlemskap, registrering av konto eller att man lämnar sina användaruppgifter. Bra är också att man tar sig vidare fort, från att man hittar erbjudandet och går vidare till nätbutiken och varan.

rabattkodsidan möter vi knappen ”Nya rabattkoder” överst, och det förenklar för besökare som ofta tittar in. Kategorin ”presenter” är också bra, för det är ju inte alltid som man vet vad man söker, utan är öppen för idéer.

Villanytt ber Josef Bekir, som representerar den sidan, berätta om upplägget.

-Förutom alla rabattkoder så visar vi alla butikernas kupongkoder, värdecheckar och tillfälliga reor. Genom att sammanställa alla erbjudanden på sidan så blir det otroligt lätt att spara pengar på sina köp över internet.

Han tillägger att även om de får en ersättning av några butiker så påverkar det inte vilka erbjudanden som visas.

Nya möten mellan butiker och kunder

De här kampanjsidorna har också hjälpt många konsumenter att hitta nya butiker, och vice versa. Vissa av erbjudandena kom från handlare som var obekanta för Villanytt, men tack vare deras intressanta rabatter så fick vi lära känna utbudet i deras webbshop. Vi vill ändå understryka att all konsumtion verkligen inte avgörs med priset, och att varor kan ha många fler kvaliteter än ett lågt pris. Men för de köptillfällen och varor där priset blir avgörande, finns goda affärer att göra på kampanjsidorna, både för köpare och säljare.

Text: Tom Swales, Villanytt

Annons