Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Hälsa | Livsstil 17 dec 2022

Energimassage populärt för både uppiggande och avslappnande effekt

Energimassage är en behandling som väljs av allt fler som vill uppleva välbefinnande, avslappning och en uppiggande effekt. För att förstå vad som särskiljer energimassage, dess effekter och det ökade intresset så vände vi oss till Jimmy Johansson, på Energymassage i Avesta.

Många privatpersoner, sällskap och arbetsgivare kontaktar Jimmy Johansson för att boka energimassage. Jimmy berättar att han länge fokuserat på metoden, parallellt med bland annat klassisk och shiatsumassage. Villanytt frågar vad som särskiljer utförandet?

– Energimassage är en traditionell japansk massageform där du sitter med kläderna på framåtlutad i en speciell stol. Massören masserar genom tumtryck på kroppens akupunkturpunkter, med stretchningar och olika tekniker. Förutom rygg och axlar masseras även huvud, nacke, armar och händer.

Att kunna få behandlingen utan att klä av sig, eller att behöva lägga sig på en säng, gör metoden alltså mycket tillgänglig i olika sammanhang, sällskap och miljöer.

-Ja, en annan uppskattad fördel är att man uppnår positiv effekt snabbt, redan med korta behandlingar. Att den speciella stolen inte tar stort utrymme, gör att det smidigt utförs på arbetsplatser, mässor och event. Även kamratgäng och bokcirklar bokar energimassage, som en behaglig gemensamhet i hemmiljö.

Välbehag och förebyggande nämns

Bland de energimasserade nämns ofta upplevelsen av återhämtning, och därefter en pigg och trygg känsla. Generellt så används massage ofta mot ryggproblem, axelvärk, muskelvärk, tennisarm, musarm, minskad psykisk och muskulär spänning.

– Men de som låter sig masseras regelbundet under längre tid får även förebyggande och långsiktiga effekter. Ökad koncentrationsförmåga, frigörande av hormoner som minskar stress, stärkt immunförsvar med mera. För det behövs en intervall på en gång i månaden eller varannan vecka. Och därför investerar många arbetsgivare i massage för medarbetarna. Apple, var tidiga med att bjuda anställda på energimassage. Och på en av arbetsplatserna som jag regelbundet masserat har sjukskrivningen minskat med trettiofem procent, enligt personalchefen, säger Jimmy.

Insamlar till välgörenhet via äventyr

Jimmy Johansson berättar att när personer och sällskap bokar via energymassage.se, så kan behandlingen utföras av hans samarbetande kollegor, i ett rikstäckande nätverk. Men Jimmy är även en äventyrare, som utmanar sig själv för goda ändamål. Via spektakulära cykel- och löparsträckor, bergsklättring och skidåkning har han insamlat bidrag till stöd för arbete mot mobbning och psykisk ohälsa.

-Genom mina fysiska aktiviteter upplever jag själv hur väl massage ger återhämtning och friskvårdande effekter. Och att det ökar förmågan att klara av mer, i både arbete och privatliv.

Text: Tom Swales

Annons