Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Möbler 11 apr 2024

En riktigt bra soffa precis som du vill ha den

Funderar du på att skaffa en ny soffa, en riktigt bra soffa? Stefan Kurelid hos At Home by Göinge tipsar om några saker du ska tänka på när du väljer.

Betydelsen av en riktigt fin, skön och trivsam soffa i ett hem kan knappast underskattas. En älskad soffa blir en medelpunkt och en samlingspunkt där vi umgås, hänger, myser, pustar ut och mycket mer. En riktigt bra soffa av hög kvalitet kan vi också ha med oss under många, många år – den kan följa oss från ett hem till nästa och genom olika skeden i livet.

Hantverksgjort av högsta kvalitet

På så sätt blir att skaffa en ny soffa också att investera i framtida mys, trivsel och gemenskap – och det kan ju vara värt lite extra, eller hur?

– Väljer du en mindre tillverkare som inte massproducerar får du hantverksgjorda möbler och material av högsta kvalitet. Stoppning och fjädring i en soffa är egenskaper som inte syns men som är oerhört viktiga över tid. En bra soffa ska vara riktigt skön och fortsätta vara det år efter år utan att bli nedsutten, berättar Stefan Kurelid hos At Home By Göinge.

At Home By Göinge med säte i skånska Gantofta gör sittmöbler med klassisk svensk design och med omsorg om alla detaljer.

– Riktig metallfjädring i stommen och så kallat kallskum av högsta kvalitet är viktigt för oss, liksom rejäl slitstyrka i tyget. Fråga efter soffans Martindalevärde: Martindale är ett särskilt test på tygets slitstyrka där minst 35 000 behövs för en soffa som ska användas ofta. Våra soffor håller 50-100 000 och kommer med tio års garanti. För ekologisk hållbarhet är FSC-märkt trä också ett viktigt val.

 

Stort urval av tyg och färger

Så långt funktionen. Men du väljer förstås bara en soffa som du tycker är riktigt snygg. En stor fördel med en hantverksgjord soffa i mindre upplaga är att du kan få den precis som du vill ha den.

– För oss är varje soffa unik, och tillverkas efter kundens personliga önskemål. Du kan välja mellan 30-40 olika tyger, inklusive skinn, var och en av dem med ett tiotal olika färger. Du kan även välja mellan olika träslag till benen, om de ska vara målade eller kanske av metall. På många modeller kan du förstås också välja hur många sitsar du vill ha, eller om du kanske vill ha en hörnsoffa eller en soffa med så kallat öppet avslut – det vill säga utan armstöd i ena änden, som divan till exempel, säger Stefan.

Sammanfattningsvis: Hållbart, hantverksgjort och personligt är tre ledord för en riktigt bra soffa.

Text: Tobias Christoffersson

Annons