Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Ekonomi 14 okt 2021

En ren fasad – snyggt, ekonomiskt och hållbart

Klotter, flagnad färg eller en allmänt smutsig fasad är en tråkig syn. Fasaden säger mycket om en fastighet och ägaren av den. Ser den smutsig eller slarvig ut ger det snabbt ett dåligt intryck – inte bara av fastigheten, utan även av dig som äger den.

En smutsig fasad är mer än bara en smutsig fasad. Utöver att huset blir snyggare med en välvårdad fasad, så får det också större motståndskraft mot yttre faktorer och gör att det med tiden inte börjar ruttna.

Ställs du inför en totalrenovering av din fasad blir det snabbt en kostsam historia, medan det istället kommer spara dig många tusenlappar och huvudvärk om du kontinuerligt vårdar och håller den ren. Frågan är om du har råd att inte ta hand om det.

En smutsig fasad innebär risk för svamp och mögel

Om fasaden inte tvättas kontinuerligt finns det risk för svamp- och mögelangrepp. En bra indikator på i vilken grad fasaden egentligen är smutsig, är att titta på dina fönster. På dem syns det mycket tydligare om huset är smutsigt eller inte och i så fall hur smutsigt. 

En fastighet kräver helt enkelt underhåll, då väder och andra yttre faktorer orsakar slitage. Emellanåt är det därför nödvändigt med en fasadtvätt

Tiden sätter sina spår – även i fasadens färg. Beroende på vart i Sverige du bor eller vilken typ av hus du äger, så behöver man måla om olika ofta. De flesta vet hur lång tid det kan ta och hur tungt det kan vara om man skrapar fasaden innan målningen sätter igång. 

Här är blästring ett alternativ som dessutom är en snabbare metod till en lägre kostnad med ännu bättre resultat. Blästring är en perfekt metod även vid rengöring av fasaden som inte innehåller några kemikalier och på så vis är ett skonsamt alternativ för både fasaden och miljön.

Bästa sättet att bekämpa klotter på

Ibland drabbas fasaden dessvärre av sådant man inte kan styra över och inte kan jobba förebyggande mot, såsom klotter. Visst är det tråkigt, men skulle det mot förmodan inträffa går det snabbt och effektivt att ta bort med hjälp av klottersanering. 

Att göra detta själv kan vara svårt och ger sällan ett hundraprocentigt resultat. Det innebär många risker och är därav inget som rekommenderas. Klottersanering bör utföras fackmannamässigt och av en aktör som kan göra det på ett skonsamt sätt som inte skadar fasaden. 

Gör det själv eller anlita?

Sedan är ju smaken är som baken – delad. Visst går vissa saker att göra själv, medan mycket inte bör göras på egen hand. Tar du hjälp av en professionell aktör blir jobbet gjort snabbt, noggrant och effektivt medan du får tid över till annat.

Att vi värnar om naturen är viktigare än någonsin och det är därför av stor vikt att du väljer en aktör med miljöhänsyn som tar ansvar hela vägen. 

Color off är en kvalitetsmedveten aktör som har ett genomgripande miljötänk. I sina uppdrag använder de alltid de mest effektiva produkterna, men med krav på att de ska vara miljö- och hälsogodkända. Miljötänket är också viktigt i deras transporter och i valet av leverantörer, vilket bekräftar att det är viktigt på riktigt för dem att agera så klimatsmart de kan i allt de gör.

Läs mer om Color off och deras tjänster

Annons