Kvalitetsprodukter Kvalitetsprodukter
Fri frakt Fri frakt
Snabba leveranser Snabba leveranser
Byggnation | El/Energi 15 maj 2020

Elkunderna känner trygghet i Kungälv Energis samhällsansvar

Trygghet lockar ofta mer än lägsta pris när man ska göra långsiktiga investeringar och ingå avtal. Det gäller inte minst de som köper sin el, eller investerar i solceller, från kommunägda Kungälv Energi.

Att samhällsansvaret går före vinstmål, är en viktig faktor till det starka förtroende som kunderna känner för Kungälv Energi. Det håller marknadschef Lars Andersson med om:

–Ja, folk vet att det är lätt för oss att exempelvis avråda någon från att köpa våra solceller, om vi ser att deras fastighet har dåliga förutsättningar. Vi har ju råd att vara ärliga om taket har fel vinkel, storlek eller riktning för att bli lönsamt. Att vi dessutom erbjuder vårt helhetsansvar genom hela deras solcellsprojekt, gör också att fler väljer oss. Självklart hjälper vi då också kunden att ansöka om det ekonomiska solcelssstödet.

När Villanytt tittar på de garantier som Kungälv Energi så noterar vi flera övertygande löften. Växelriktaren i de levererade systemen omfattas av fem års garanti. Men om du skulle få problem därefter så erbjuds du en ny växelriktare till halva priset, i ända upp till tio år efter det ursprungliga köpet. Och på panelerna sträcker sig tryggheten ännu längre. Efter 25 års elproduktion så garanteras nämligen solpanelerna ha minst 80% kvar av kapaciteten de hade som fabriksnya.

Fossilfri el i gynnsamt prisläge

För att överhuvudtaget lockas av långa garantitider så måste man, som kund, känna en övertygelse om att leverantören finns kvar efter alla år.

–Visst, och få leverantörer kan nog uppvisa lika lång historia som Kungälv, och det borgar väl för att vi även finns i framtiden, tillägger Lars Andersson.

Att 9 500 kunder har tecknat elavtal med Kungälv Energi, beror på betydligt fler faktorer än trygghet.

–Många vill ju ha en samlad faktura från en enda leverantör, för exempelvis elförbrukning, nätavgifter, bredband och fjärrvärme. Andra väljer våra avtal för att de vill ha en garanterat fossilfri el. Den kommer från vår fossilfria fjärrvärmeproduktion, vindkraftverket Vindrosen och solcellsfältet Solrosen. Men även inköpt fossilfri el från våra leverantörer.

Avslutningsvis ber Villanytt om ett stalltips till läsarna:

–Just nu har corona-situationen minskat elförbrukningen i vårt land, och vattenmagasinen är fyllda till bredden. Det här ger låga priser, så det är särskilt gynnsamt att teckna sitt elhandelsavtal just nu med Kungälv Energi.

 

familj vid bord

solceller

 

Text: Tom Swales

 

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons