Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Livsstil | Sport 22 jan 2020

Eldriven golfvagn spar kraften till svingen

Företaget Moby Dick har försett golfare med eldrivna golfvagnar i 25 år, och intresset är bredare än någonsin. Yngre spelare föredrar elvagnar för att de spar all kraft till spelet, medan samma vagn gör att seniorerna kan golfa högre upp i åldrarna. Så, vad ska man tänka på när man väljer elvagn?

Villanytt frågar landets mest erfarne specialist, Tom Dahlgren, som är grundare till göteborgsföretaget Moby Dick, i Sisjö centrum:

–Välj en elvagn av ett riktigt varumärke, med en svensk agentur som tar ett kvalitetsansvar. De väletablerade fabrikaten är oftast mycket stabilare konstruerade och ändå smidiga. Det ska såklart finnas reservdelar och möjlighet att serva vagnen. För även om hållbarheten är mycket god och livslängden är lång, så kan olyckor ske, förklarar Tom Dahlgren.

Han understryker att man alltid ska välja utifrån sina egna förutsättningar.

–Ja, vagnens storlek ska såklart passa lastutrymmet i din bil. Ta även hänsyn till din egen styrka och rörlighet så att du enkelt kan hantera och lyfta vagnen in och ut ur bilen. Tänk även på eventuella trappor där hemma. Vi har faktiskt elvagnar som passar alla förutsättningar, så fråga oss gärna så tipsar vi om den mest idealiska vagnen för dig.

Hållbar batteriteknik

Batteridrift ligger i tiden, och Moby Dick har medverkat i utvecklandet av det miljövänliga litiumbatteriet iON-Drive, som nästan har blivit en standard för golfvagnar i Sverige.

–Livslängden och antalet laddningscykler är enastående tack vare dess unika cellbalansering, överladdnings- och urladdningsskydd, intygar Tom Dahlgren.

Utbudet i lagerbutiken vid Sisjön omfattar golfutrustning som exempelvis golfbagar, paraplyer, laserkikare, bollhåvar och handskar men främst golfvagnar av en mängd olika fabrikat. Tom Dahlgren förklarar att varumärkena är noggrant utvalda för kvalitet och prestanda, i olika prisklasser. Här utförs även service av spelarnas älskade vagnar. Men, när Tom började med golf, så var det många spelare som hade en caddie.

–Visst. Så behovet av draghjälp är verkligen inte nytt. Men med dagens elvagnar kan alla unna sig att spara kraften till golfsvingarna och prestera bättre resultat. Men eldrivna golfvagnar gör också att seniorer kan fortsätta att spela golf helt obehindrat, högt upp i åldrarna. 

www.mobydickshop.se 

Text: Tom Swales

Annons