Det livsviktiga järnet

Många människor har i perioder av sitt liv låga värden av järn i blodet och upplever trötthet, yrsel, håglöshet och blekhet. Nästan varannan kvinna. Vanligast är unga, menstruerande flickor, ammande kvinnor, elitidrottare och äldre. Då vi inte producerar järn själva måste vi tillföra det genom kosten, vilket kan vara svårt ibland vid ensidig kost, bantning eller hård träning.

BioMedica grundades för cirka 50 år sedan och är baserade i Malmö. Deras produkter är högkvalitativa och de har full insyn i ingredienser, tillverkning och recept. Alla produkter är tillverkade i Sverige och ger därmed en trygghet för konsumenten men också för miljön.

En mycket populär produkt är deras mycket välsmakande Ferronol – flytande järntillskott. Då Ferronol är flytande är det lättare för tarmen att ta upp näringen och det blir skonsammare för magen. Du slipper den förtretliga förstoppningen som många järntabletter kan bidra med. Ferronol är marknadens kraftigaste tillskott av järn med 21 mg/dos.

BioMedicas Ferronol innehåller förutom järn även flera B-vitaminer, folsyra och C-vitamin. C-vitamin och folsyra för att kroppen ska kunna tillgodose sig järnet bättre.

Innehållet i Ferronol är naturliga ingredienser, såsom koncentrat av röda och svarta vinbär, lingon och vindruva, äppelsyra, nässelextrakt och nyponpulver. Ferronol är helt fri från gluten, laktos, honung, alkohol eller druvsocker. Inte heller några korgbladiga växter som kan ge upphov till allergier. Ferronol innehåller inga animaliska tillsatser och lämpar sig även för veganer och vegetarianer.

– Järn används för att binda syret till hemoglobin, syret transporteras ut till kroppens vävnader, organ och celler, säger Håkan Bengtsson, VD, BioMedica.

– Om inte våra celler syresätts kan symptom på järnbrist påverka vår livskvalitet negativt, i form av huvudvärk, koncentrationssvårigheter och försämrat immunförsvar, säger han.

Järnbrist kan drabba alla och vi bör inte låta kroppens depå sjunka för lågt. Med ett stressigt liv, hård träning, ensidig eller dålig kosthållning gör det alla någon gång kan råka ut för att järnnivån ligger lågt. Därför kan alla må bra av att fylla på med extra järn och vitaminer i form av Ferronol emellanåt för att kunna vara på topp.

BioMedica har fler naturliga produkter i sitt sortiment. Bland annat honungsbiprodukter Propolis, Stora hårkuren och probiotikan Rubicon. För dig som vill ha ett bra svensktillverkat kosttillskott är BioMedicas produkter ett bra val.

Text: Sabine von Borgstede

Annons