Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Kök 8 jan 2019

Designa din bänkskiva online och få den hemlevererad

Array

Petter Jonsson på Köksvänner såg konsumenternas önskan om att kunna måttbeställa köksbänkar hemifrån, till ett rimligare pris. Därmed utvecklades webbtjänsten där kunden själv ritar in mått och håltagningar.

Villanytt undrar såklart om vanliga konsumenter verkligen kan mäta så exakt som krävs för diskho, kantprofil, blandare och passning till intilliggande skåp?

– Ja, kunderna är riktigt duktiga, och tjänsten är logisk. Många har ju standardstommar i sina kök, exempelvis från Ikea och andra köksleverantörer, och då finns ju oftast måtten tillgängliga. Men, även dom kunder som har specialbyggda stommar lyckas utmärkt med mätningen, berättar Petter.

Lugnare förutsättningar

Petter Jonsson och hans kollegor har bytt ut många kök i sina dagar, och i samtal med kunderna märktes att många tyckte det var jobbigt att åka runt till olika butiker med begränsade öppettider.

– Visst. Många uppskattar ju att kunna beställa sina köksbänkar hemifrån, i lugn och ro till ett lägre pris. Då undviks nog också många misstag som kan uppstå när man jäktar från jobbet för att hinna till butiker och varuhus. Idag är ju bänkskivorna en del av kökets design och upplevelse, så folk vill såklart ha god tid på sig att välja mönster, material och färger.

Även om Köksvänner säljer köksytor i både rostfritt, natursten och komposit så är Petter riktigt fascinerad över de moderna laminatskivornas finish och hållbarhet. Och, i fråga om design så avslöjar han att Sigvard Bernadottes klassiska mönster ”Virrvarr”, på laminatskivor, fortfarande är det mest älskade och nu finns i modernare färger.

Råd inför val och montering

På frågan om goda råd inför bytet av köksskiva, säger Petter Jonsson:

– Många ser skivan bara som en rå och praktisk arbetsyta. Men, jag tycker man kan kombinera mönster, färger och material för att få egen karaktär i köket. Sen så monterar ju de flesta själv sin diskho, vanligen uppifrån så diskhons kanter vilar med silikonade kanter ovanpå skivan. Men, jag rekommenderar de flesta att beställa diskhon tillsammans med bänkskivan, för att få en proffsigare montering. Då fräser vi ur skivan underifrån, så diskhons kanter ligger mer integrerat i skivan, för att bli både snyggare, tätare och hållbarare.

Text: Tom Swales

Annons