Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Djur 24 maj 2021

Design och kvalitet går hand i hand – trender för din fyrfota vä

Sällan har det köpts så många hundar av svenska folket som det gör nu, och visst har pandemin ett finger med i spelet. Hunden, människans bästa vän, fyller för många ett tomrum och är ett sällskap så gott som något. Att design och kvalitet går att kombinera är ett extra plus och roligt för den trendmedvetna hundägaren.

Finns det mode och trender för våra fyrfota vänner? Absolut om du frågar Melina Jagne som tillsammans med sin sambo David Åberg startade och driver Collar of Sweden, ett företag specialiserat på funktionella, trendiga koppel och halsband av hög kvalitet.

– Idén föddes då vi själva hade svårt att hitta snygga halsband med bra passform till våra vinthundar. Vi bestämde oss helt enkelt för att själva ta fram designade, snygga och bekväma halsband till olika hundraser.

Passform A & O

Halsband som halsband kan man tycka, men inget kan vara mer fel än så. Varje hundras är unik och passformen är viktigare än man anar.
– Nacke, kotor och luftstrupe är ömtåliga på hundar varför passformen på halsbanden är enormt viktig.

Melina berättar att breda halsband är de bästa för hundens anatomi.
– Att välja så brett halsband du kan till just din ras är en bra grundregel. Även till små hundar bör halsbandet vara lite bredare, cirka två centimeter på det bredaste stället. Ett bredare halsband är ergonomiskt och gör att trycket blir jämnt fördelat vilket gör det skonsamt för din hund.

Väljer du sele istället för halsband är passformen lika viktig. Dels för att selen inte ska skava men också för att hunden inte ska kunna backa ur det.
– Den bakre delen av selen bör hamna precis bakom revbenen på din hund.

Koppel – en smaksak

Hur du bör välja koppel har med funktionalitet att göra, men är också en smaksak menar Melina.
– Om du rör dig där din hund kan springa lite mer fritt kan ett flexikoppel vara att föredra. Det ger din hund möjlighet att springa lite som om den vore utan koppel. Däremot vid stadspromenader, när du behöver ha mer kontroll över din hund, är ett vanligt traditionellt koppel att föredra.

Oavsett vilket koppel du väljer är det viktigt att du för din hunds bekvämlighet väljer ett utan tunga spännen och som passar din hunds storlek.
– En liten hund behöver en nätt hake som inte tynger ner, med en större hund behöver en rejäl och säker hake.

Design – det lilla extra

Designen då, hur viktig är den?
– Att din hunds halsband, koppel och accessoarer har en snygg design vad gäller färger och mönster är faktiskt bara ett plus. Är du trendmedveten själv är det kul att kunna följa trender även för din hund.

Är du nyfiken på rådande trender för din fyrfota vän kan du låta dig inspireras på Collar of Swedens instagram: @collarofsweden

Text: Jessica Roos Rahmquist

 

Annons