Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Arkitektur | Byggnation 30 sep 2021

Den genuina drömmen om en fjällstuga

Pandemin har ställt mycket på sin spets, inte bara av ondo. Att vilja hitta sitt drömhus i Sverige och en plats att åka till här hemma, när resandet utomlands kanske dröjer har ökat. Familjeägda arkitektkontoret Fjällform ritar genuina fjällstugor och villor där tradition, genuint hantverk, tekniker och modern arkitektur möts.

Björn Lindell berättar att de får nypa sig i armen ibland, då drömmen om att få rita riktigt vackra hus efter kundens alla behov och önskemål, i svensk traditionell stil med riktiga material och med en modern, hög standard i  interiören, är verklig.

– Kunden önskar och vi ritar, säger Björn Lindell, arkitekt. Mest blir det stora hus i fjällmiljön kring Sälen där jag är uppvuxen.

Skräddarsydda hus

Kunden som vill ha ett alldeles eget hus, som ingen annan har, där drömmen om fjällvärlden och den svenska traditionen med timmerhus är lockande, vänder sig till Fjällform. Känslan både på insidan och utsidan ska vara anpassad till de som ska bo där och samtidigt vara lämplig i terrängen.

Platsen, miljön omkring och kundens behov och önskemål, ska alla falla på plats och de flesta vill dra hela linan ut och hålla sig till svenskproducerade material och väljer homogena timmerstockar, riktig sten och lokala byggare.

– Vi ritar villor och stugor anpassade till fjällmiljön men även till kustområden, säger Björn, för den som vill ha det där lilla extra. Omgivningen där huset ska stå är viktig och att respektera platsens historia

Bekvämlighet och möjlighet att umgås

För att Björn ska kunna rita huset som kunden drömmer om behöver även användningsområdet vara klart. Ska de vara en plats för några få, året om, eller en plats att umgås med hela familjen och vänner under perioder?

– Oftast blir det hus med många sängplatser och stora ytor att umgås på, som jag ritar, säger Björn. Spaavdelningar, skidentréer och stora fönster för att kunna uppleva miljön utanför och en känsla av lyx och komfort.

Att just hitta det rätta för varje kund, där huset är speciellt ritat och byggt enbart för dem, är något som Björn känner är en ynnest.

– Det är verkligen en dröm, säger Björn, och gör jobbet som arkitekt roligt.

Text: Sabine von Borgstede

 

Annons