Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Badrum/VVS | Byggnation 16 mar 2017

Den elektroniska blandaren har hittat hem

Det är inte längre bara på flygplatser och bensinmackar som blandare med elektronisk funktion finns. En tydlig trend visar att fler och fler elektroniska produkter flyttar hem till oss.

– Det är väldigt praktiskt eftersom blandaren bara spolar när den används och det blir ett bra sätt att spara vatten. Små barn lär sig snabbt att använda tvättställsblandaren och riskerar inte att lämna badrummet med vattnet rinnande. Dessutom är det hygieniskt, säger Frank Rälg, produktchef för Mora Armatur.

Det är flera saker som gör att den elektroniska tvättställsblandaren numera passar särskilt bra hemma.

– Designen i kombination med priset gör den lämpad för det privata badrummet – modern och effektiv elektronik har de senaste åren gjort blandaren mer kostnadseffektiv.

Många efterfrågar också mer användarvänlighet i köket.

– Köksblandaren är kanske den blandare som vi använder mest och ställer därmed höga krav på att den ska vara funktionell.

I slutet av förra året lanserade Mora Armatur därför en traditionell köksblandare med en beröringsfri funktion.

– Istället för att öppna kranen med armbågen när du kanske står och rullar köttbullar kan du bara sätta dit händerna. Och ska du fylla på vatten i kastrullen använder du kranens spak som fungerar precis som vanligt. Duoblandaren är otroligt praktisk när du jobbar i köket. Har du väl satt dit den kommer du aldrig vilja ta bort den, det kan jag lova.

Företaget lanserade även nyligen en elektronisk diskmaskins- och tvättmaskinsavstängning.

– Det är tyvärr alltför vanligt att man inte använder vredet för att stänga av vattnet på diskmaskinen eller tvättmaskinen när de inte används. Med den här funktionen trycker du bara på en knapp som håller vattnet öppet i tre eller tolv timmar. Då vet du att vattnet är avstängt när knappen inte är på, det är väldigt bra ur ett vattensäkert perspektiv.

Att spara vatten är något vi konsumenter värdesätter. Därför har Mora Armatur satsat på energisnål förbrukning – utan att förlora komforten, en teknik de kallar ESS.

– Det är bra både för plånboken och miljön om vi kan reducera vattenförbrukningen. Många är rädda att förlora komforten, men det gör man inte med dagens blandare. Oavsett om det är blandaren i duschen, tvättstället eller köket behåller du komforten, samtidigt som förbrukningen blir cirka 30 procent lägre.

Annons