Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Kök 6 mar 2020

Kök – Dansk design och trygga garantier

Oavsett om man kliver in hos HTH Köksforum på Skånegatan i Göteborg, eller i Sisjön, så möts man av den danska formgivningen som hyllas världen över. Villanytt tittar nu närmare på den populära stilen som återkommer i HTH:s kök, badrumsmöbler och garderober. De rena linjerna, handtagslösa luckorna som mjukt öppnar sig med click-and-push-teknik och de sobra färgerna är karaktäristiska. Men där finns något mer.

 

Nicklas Hägg på HTH-butikerna i Göteborgsområdet håller med om att formspråket är tilltalande, men han förklarar att många kunder väljer deras kök utifrån helt andra värden:

–Somliga är helt enkelt ute efter den här kvalitén och slitstyrkan i materialen. Särskilt barnfamiljer utsätter köken för hårda prövningar. Luckor och lådor öppnas mycket oftare, och det finns större risk för ryck, stötar och slag, jämfört med ett hem utan barn. Då är det såklart tryggt att man har tjugofem års garanti på alla rörliga delar i HTH-köket, som ju är en så central plats i familjelivet.

Nicklas visar hur kvalitetstänket även omfattar stommarna, vars virke har hög densitet. Man kan känna att reglar och skivmaterial har en rejäl tyngd.

–Ja, tätheten i materialet ger stabilitet och styrka, men även möjlighet att enkelt justera eller efterdra skruvar efter många års hård användning. Det här är bara några kvalitetsfaktorer som gör att mäklare gärna anger att det är ett HTH-kök i bostaden. Det är alltså värdehöjande, jämfört med ett lågpriskök.

Beställa allt, eller göra själv

Att HTH kan ge så långa garantier beror även på att stommarna skruvas och limmas ihop av fabrikens specialister, innan de levereras och bärs in i kundens bostad.

–Ja, det blir såklart skillnad på ett professionellt montage, än att låta kunden bygga upp ett kök, för första gången från platta paket. Men, den som är trygg och händig eller har anlitat egna hantverkare kan naturligtvis beställa alla komponenter, för en lägre kostnad. Kunden kan alltså själv välja att ta ansvar för delar som leverans, montage eller uppsättning. Det passar många kunder, berättar Nicklas.

Se drömköket innan

Även om man är kreativ så är det oerhört svårt att föreställa sig exakt hur ett nytt kök kommer att upplevas, bara utifrån att titta på lösa skåp, bänkar och vitvaror.

–Så sant. Jag råder verkligen alla som funderar på nytt kök att boka ett förutsättningslöst och kostnadsfritt möte med våra köksdesigners. De kan visa hur ditt nya kök blir, och du kan direkt testa olika färger och stilar. De ritar upp köket som uppfyller dina drömmar och matchar din budget, avslutar Nicklas.

Hemsida: www.hth.se

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny bastu.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

 

Annons