Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Homestyling | Inredning 15 sep 2021

Dämpat ljud med dansk träpanel

Nu har ribbväggen blivit en het inredningsdetalj. Det finns många användningsområden för en ribbvägg eller akustikpanel som det även kallas. Förutom att den sänker ljudnivån i rummet kan du använda den som en inredningsdetalj, väggkonst eller hallmöbel. Stonewall har två typer av austikpanel och vi kollar in utbudet.

En akustikpanel bidrar till en bättre akustik och förbättrad ljudnivå i rummet som i sin tur medför till mindre huvudverk och förbättrad hälsa. Förutom den absorberande ljudnivån använder många inredningsarkitekter panel som väggkonst, eller runt en receptionsdisk, en sänggavel eller montera dem i taket.

– Vi har även kunder som hänger dem vertikalt och sätter fast krokar för att få en vacker vägg i hallen i ek eller valnöt, säger Charlotta Lauritsen.

Akustikpaneler är utformade till att vara ljudabsorberande och bidrar till att ljudet inte studsar lika mycket. Genom en akustik i rummet så medför det till ett behagligare inomhusklimat. Varför de ger en bättre akustik är på grund av att trä är ett material som är ljudabsorberande och den bakomliggande akustikfilten på 9mm är speciellt framtagen för att vara ljuddämpande och även tillverkad av återvunnen plast.

– Våra paneler har dansk design med hög kvalitet och hållbarhet, säger Charlotta. Du kan få dem kapade av oss men de är mycket lätta att montera och kapa själv. Det krävs ingen hantverkare eller specialverktyg. Skruva eller limma upp dem där du vill ha dem.

Nyheter till badrum och utomhus

Under sommaren kommer Stonewall lansera paneler för badrummet och utomhusbruk. Panelen för utomhus kommer då inte ha den svarta ljudabsorberade filten bakom. Utan där kommer endast designen till sin rätt.

– Panelen till badrummen är tillverkade att klara större luftfuktighet upp till 55 procent för att du ska kunna få en touch av organiskt, naturligt utseende och värme i kontrast till den kalla känslan av kaklet , säger Charlotta. Det ekande ljudet försvinner och du kan njuta i badkaret utan studsande ljud.

Ribborna i obehandlad ek eller i valnöt kan behandlas och fås i olika färgskalor. Duken bakom går även att få i en grå färg.

– Det är bara fantasin som sätter gränser för hur och var du kan använda akustikpanel, säger Charlotta. En ribbvägg har fler användningsområden än att sättas på en vägg. Man kan exempelvis montera den som en sänggavel, uppe i taket, vid poolen eller på flertal möbler i olika storlekar och former.

Text: Sabine von Borgstede

Annons