Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil 22 feb 2017

Charlotte Perrelli om hemmet, karriären och livet

Och visst är Charlotte en av våra främsta ’Mello-veteraner’ genom tiderna? I år är hon åter på gång även om den nya låten ’Mitt liv’ känns lite udda i mellosammanhang. Det är en personlig låt som är väldigt självutlämnande när hon sjunger och själv spelar gitarr. Soft och sårbart.

– Jag hoppas att publiken tycker lika bra om den här låten, som jag själv. Mitt nya sound blir lite mer nära och det förstärks av att jag sjunger på svenska, men det blir också en personlig feeling, eftersom jag skrivit allt material själv.

– Det är jättekul att få vara med i år igen, fast den här gången har allt varit mer glädje och inte lika mycket press, för jag behöver inte vinna.

Många schlagerminnen

Efter 30 år på scenen har Charlotte inte tröttnat, så vi kommer säkert att få uppleva fler överraskningar. Hon har alltid varit duktig på att utvecklas som artist och göra det vid rätt tid.

13 år gammal startade Charlotte sin artistbana som dansbandssångerska hemma i det småländska glasriket. Efter sådär 10 års spelningar med olika dansband startade hon en framgångsrik solokarriär i samband med att hon vann Melodifestivalen 1999. Våra minnen av Charlotte är många, men vad tycker hon själv har varit roligast?

Charlotte skrattar.

– Oj, det är så många minnen! Allt från roliga schlagerminnen till att vinna ESC i Jerusalem 1999. Eller när vi hade 103 procents beläggning med Evita på Malmö Opera och fick trycka in plaststolar för att alla skulle få plats och uppföljaren på Göta Lejon i Stockholm… allt var fantastiskt!

Lyx och ständig fix

Tillsammans med maken Anders köpte Charlotte en 800 kvm villa i fashionabla och lyxiga Djursholm, norr om Stockholm. Här krävdes mycket renovering trots att priset landade på 20 miljoner. Fördelen var förstås att få ett personligt boende in i minsta detalj och för hela familjen. Stora ytor ger plats för en härlig swimmingpool, egen biograf, vinkällare, gym… maken Anders är händig och har hittills tagit sig an hela renoveringen av hus och tomt.

Det har gått några år sedan de flyttade in – är det äntligen färdigrenoverat?

– Just nu bygger Anders en gästtoalett, en vinkällare och en större tvättstuga allt är färdigt, men hemmabion har precis blivit klar. Älskart!

Vilken tur att både Anders och Charlotte är lika intresserade av inredning. Familjen har valt en sober och stram inredning. Ingen skrikig färgpalett, men jordnära toner. Snyggt och praktiskt för alla i familjen, stora som små.

– Det är ett väldigt stort intresse för oss båda, så vi hjälps åt med att forma det hem som vi vill ha. Belysningen är A och O och snygga lampor är en del av inredningen. Vi gillar modern och snygg design. Slettvoll och Minotti är våra stora designfavoriter. Vi gillar dova, neutrala färger och robusta möbler, utmaningen är att försöka mixa för att hitta den där personliga stilen.

Rosa bubblor…

Charlotte är ledig i sjok när hon inte har spelningar och shower, men det betyder också att hon jobbar med andra saker. Hon har skrivit träningsböcker, har egna serier inom hudvård och hälsokost, en klädkollektion och lanserat sina eleganta rosa bubblor, ett rosévin från en portugisisk vingård.

Charlotte verkar nöjd med livet som artist och entreprenör.

– Visst finns det saker vid sidan om schlagerkarriären som också engagerar. Jag älskar det kreativa arbetet som sådana jobb innebär när man byter bransch. Jag har mängder av idéer, men måste också få hinna med mellan spelningar.

Vi kommer att se mycket av Charlotte i sommar hon lanserar ett nytt album och turnerar återigen runt med Diggiloo i sommar.

– Idag satsar jag på att göra det jag tycker är roligt. Och visst finns det saker vid sidan om schlagerkarriären som också engagerar. Njuter med min tid med barnen. Stressar ner mera idag än tidigare. Varför måste man jämt ta så allvarligt på allt? Det är ingen som dör om du kommer två minuter för sent. Folk har förståelse.  Jag är inte så nojig, inte så orolig längre… jag njuter, kör på och skrattar mycket.

Text: Jeanette Gardner

Foto: Magnus Ragnvid

Annons