Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning 24 jun 2021

Canvastavlorna trendar, och hetast är unika motiv

Dukar med tryckta motiv, uppspända på ram, ger ett lite mer genuint och arbetat uttryck än inglasade posters. Men, ingen vill ha samma motiv som grannen, och då gäller det att söka i personligare bildbutiker än de stora varuhusen. Villanytt snackar med Dennis Lehtinen på webbshopen dinvaggdekor.se, som tipsar om hur man hittar de mer unika editionerna.

I Villanytts jakt efter ovanligare bilder så hittar vi många intressanta motiv i utbudet som Dennis och hans kollegor förestår:

–Dels arbetar vi direkt och personligen med bildkonstnärerna, som erbjuder flera av deras bilder endast via vår shop. Det är fotografer, målare och grafiska designers med en fantastisk fingertoppskänsla för inredning, inom många olika stilar. Och många av de motiven hittar man alltså bara här, i vår premiumkategori.

Dennis berättar att de även arbetar med större bildagenturer, men väljer då många bilder som inte överexponerats för allmänheten. Dennis och kollegan, tillika VD:n, Khosrow Afrasiabi har båda ett stort intresse i gatukonstnären Banksy, vilket märks i det stora utbudet.

–Ja, de är genialiska. Både komiska, allvarliga och moderna i sitt uttryck. Många av våra bilder visar Banksys motiv på nya sätt, ibland fotograferade i dess genuina gatumiljö.

Bildvärldar på skärmväggar

Villanytt bläddrar bland bilder med en mängd olika teman, som exempelvis djur, rymden, landskap, fordon, sport, texter, människor, stadssiluetter, arkitektur och lekfulla illustrationer för barn. Att vi människor älskar bilder i inredning märks på hur både privatpersoner och företag använder dem på olika ytor:

–Förutom canvastavlor och posters så beställs bilderna på våra rumsavdelande skärmväggar. Dels för att skapa en privat del i ett rum hemma, eller dämpa ljud och insyn runt arbetsplatser, eller för att begränsa smitta under nuvarande pandemin.

Sceneri över hela väggen

Många väljer att inreda med en hel fototapet, alltså en hel bild som en fondvägg, vilket verkligen sätter karaktär på rummet.

I arbetet med att bygga upp en större unik bildbank satsar man på fler samarbeten direkt med bildskapare. Det har bland annat lett till flera svenska stadssiluetter, där bland annat ett motiv av Umeå har seglat upp på topplistan. Dennis instämmer avslutande:

–Ja, eftersom vi själva printar ut alla bilder, på de olika materialen och varorna, så kan vi testa oss fram för att erbjuda personligare val till inredningsintresserade.

Text: Tom Swales

Annons