Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Livsstil 22 dec 2021

Byggsatser för kreativa trendar

Just nu går mångas hjärnor på högvarv för att tänka ut passande julklappar. I det stigande intresset för kreativa pyssel och spel märks den populära uppstickaren, Time For Machine. Det handlar om mekaniska byggsatser av metall, som bildar lokomotiv, bilar och motorcyklar i en fräck design som påminner om steampunk.

Villanytt fick ett snack med Mikael Trofast på Stuffstore. Det är från deras webbshop som skaparglada hobbypysslare ständigt hittar nya utmanande modellsatser.

-Att både unga och äldre gillar byggsatserna, beror dels på glädjen i att bygga något fysiskt. Dessutom kan man yngre tonåringar bygga dem med föräldrar, äldre släktingar eller jämnåriga kompisar. Populariteten beror nog även på designen, för många ställer stolt upp sina färdiga maskiner eller fordon som prydnader. En del entusiaster har jättemånga modeller i glasade montrar och vitrinskåp.

Villanytt intygar hur lätt det är att gilla byggsystemet, som får en att känna sig som en uppfinnare, trots att inga skruvar, muttrar och verktyg behövs. Alla delar pressas, klickas och hakas i varandra.

Trämodeller poppis bland tjejer

Det är tydligt att Time For Machine är hetast bland män och killar, något som Mikael Trofast instämmer i.

-Ja, och samtidigt är byggsystemet Robotime Rolife, av trä, mycket populärare bland tjejer. Med de satserna bygger man fantasifulla hus och butiker, med mängder av detaljer. De målas i vackra färger som ingår i satserna. Färger och lim är helt ofarliga, giftfria och kan lätt tvättas bort från fingrarna.

Villanytt hittar bland annat modeller av fantasifulla bagerier, växthus och fruktaffärer. Söta och lekfulla, med en känsla av dock- eller legohus.

-Många föräldrar gillar verkligen att deras döttrar, i tidiga tonåren, hittar en känsla för skapande, konstruktion, design, målande och fysiska material. Det väcker många tjejers kreativitet, berättar Mikael.

I likhet med Time For Machine så blir även Rolifes modeller spännande och stolta prydnader.

Fysiska spel

Föreställningen om att barn och unga bara intresserar sig för digitala spel på skärmar, stämmer inte intygar Mikael.

-Nej. Vi har ju lanserat många moderna fysiska spel och pussel, som är populära. Till exempel Checkerboard och flera andra brädspel från Popit Fidget.

Text: Tom Swales

Annons