Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Handel | Kultur 21 okt 2019

Bygg ditt eget julhus i ett drömlikt vinterlandskap

Array

Julen stundar runt hörnet och alla barnen jublar. Snart kommer tomten med klapparna och snart och många familjer har som tradition att bygga sitt alldeles egna julhus, med sitt eget säregna landskap. Och efter några år så växer huset och blir till en hel by, med människor, issjöar för skridskor, renar, pölsevagnar, häst och vagn och korvgrillning. Och allt detta, och alla andra jultillbehör som du behöver till julfirandet hittar du online hos den danska webbshopen, juleeventyr.com.

Nicolaj Olsen, VD och ägare för juleeventyr hade alltid som tradition att åka till den årliga julmarknaden Vellingeblomman utanför Malmö med sin familj. De åkte hela familjen från Danmark och köpte juldekorationer och tillbehör till sin egen julstad som de byggde hemma. Ofta köpte de saker från Luville, det holländska storföretaget som är specialiserade på julhus och landskap till dessa samt människor och djur och massa andra tillbehör. Och när han växte upp och skulle starta sitt eget företag så slog honom tanken, var i Danmark kan man köpa dessa julsaker? Men ingenstans gick det att finna. Så Nicolaj tvekade inte en sekund, han kontaktade produktionen och ägaren av Luville och så startade han sin egen Webshop och började att sälja de fina julhusen och även julhus från Lemax.

-Det var vår tradition med familjen och nu vill jag kunna hjälpa andra familjer att kunna fira jul med fina traditioner och vad är finare än att bygga sitt eget julhus och hos oss hittar du allting du behöver för att lyckas, berättar Nicolaj.

EUROPEISKA BYAR INSPIRATION TILL HUSEN

Det är något speciellt med husen från Luville. De har snö på taken och är pittoreskt gjorda och som tagna från en europeisk julstad och här finns hus för olika smaker, som en skogshuggarvilla, ett bageri, en mysig pölsebod, en söt liten kyrka, glüwinestuga och massa andra hus.

-Husen är gjorda från julhistorierna från olika platser som Frankrike, Holland, England och Belgien. Och både Luville och Lemax är gjorda i Holland. Ofta är det också så att när man börjar att köpa en husserie och ett märke, då stannar man inom det och bygger på med människor och landskap. Och det har också blivit mer populärt att bygga julhus.

– Första året när de börjar bygga sin by på ett bord är det en meter och nästa år är det 1,25 meter. Och nästa år är det 1,5 meter så det växer hela tiden och städerna växer varje år. Och 25 procent av våra kunder är återkommande kunder, berättar Nicolaj.

ETT STORT URVAL ATT VÄLJA PÅ

Hos Luville kan du köpa till en rendjurssläde, en bod med dalahäst eller en son som tar en skidtur utanför Luville fantastiska julby med pampig kyrka. Eller så väljer du Lemax gulliga julehistorier på bänken eller kanske en familj som shoppar och kanske sitter de utanför byns skridskobana, ett landskap från Lemax som är enormt fint. Det finns oändliga alternativ att välja på, och den som sätter miljön och urvalet, det är du!

Nicolaj säljer även fantastiska handmålade och munblåsta glaskulor att hänga i granen från Glasbläserei Thüringer Weihnacht och glaskulor med snö från bland annat Christmas House. Likaså deras julklockor som är helt i glas och som kan hängas i granen, också handmålade och munblåsta är också svåra att få tag på. Så att passa på att köpa dem på juleeventyr är smart. Oerhört populära är även snögloberna som kommer med eller utan musik, med speldosor eller karuseller. Och när du vänder kulan och skakar kommer självklart snö. Och dessa kulor är inte lätta att få tag på i handeln idag, och du kan unikt köpa dem på webshopen. Här finns även ett stort urval av julkrubbor, julsnö som du kan dekorera dina byar med, plastgranar och mycket mycket mer.

Text: Linda Johansson

Annons