Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Måleri/Tapeter 29 jan 2022

Betala för måleriet om du har förväntningar

Måleri är ett hantverk som syns och märks mer än många anar. Eller, som många villaägare upplever det: Slarvigt måleri märks av alla, men få gäster noterar perfekt måleri. Däremot slås alla av ”ansiktslyftningen”, som uppfräschande ommålning utstrålar, om man vet hur det såg ut innan. Villanytt frågar Jens Hultgren, på Sjövikens måleri & bygg i Luleå, om riskerna med att pruta på måleriet.

Att, som villaägare, leta efter det måleriföretag som kan göra jobbet billigast är en riskabel chansning. Det är inte av generositet som vissa målare erbjuder sig att göra jobbet till lägst pris. Det handlar snarare om att lägga färre timmar på uppdraget. Men för att få den finish som de flesta husägare förväntar sig, så krävs både arbetstid och kompetens. Jens Hultgren:

– De flesta villaägare har kvalitetskrav, och vet att det förutsätter ett grundligt arbete. Då är det ganska förvånande att somliga husägare lägger ofantliga summor på renovering och nybygge, men snålar med den slutliga finishen. Vissa räknar inte alls in måleritjänster, spackling, slipning och tapetsering i projektets budget. De som då tänker att de sparat en stor slant, och att de ska färdigställa alla ytor själva, de lurar sig ofta själva, tyvärr.

Fråga på färghandeln

Jens tipsar om att fråga efter bra målerier på färghandeln, eftersom butikspersonalen har tät kontakt med både villaägarna och målarna. De hör dagligen om uppdrag som utförts, om kunden varit nöjd med det föreslagna måleriföretaget, och märker vilka målare som har kunskaper när de köper material. Att välja färg, kakel, golv och tapeter i en butik som har bra kontakt med måleriet, leder dessutom till lägre materialkostnader för husägaren. En annan poäng med att låta måleriet köpa in och hämta ut materialen som husägaren valt, är att de då hanteras och lagras korrekt. Dessutom ser målaren om alla valda material fungerar för husets förutsättningar.

Fördel om måleriet har byggtjänster

Måleriet ingår ofta i en större renovering, och de fallen finns det fördelar att välja en entreprenör som har de övriga kompetenserna.

-Absolut. Våra kunder kommenterar ofta hur smidigt det är att vi även har byggtjänsten, så de slipper koordinera tid och logistik för flera entreprenörer. Dessutom är det tryggt att samma part ansvarar för hela jobbets garanti.

Text: Tom Swales

Annons