Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Trädgård 18 mar 2024

Besök hela världen i en trädgård

Det är äventyrets år för Norrvikens trädgårdar på Bjärehalvön i Skåne. Detta kommer att märkas dels i parkens stilträdgårdar och naturrum men också genom utställningar och aktiviteter. Maria Höjer, marknadsansvarig, kunde avslöja några av punkterna på programmet.

Norrvikens trädgårdar, känd för sina vackra stilträdgårdar, är tillsammans med Ravinen kulturhus ett destinationsmål som bjuder in besökarna till en helhetsupplevelse med både natur och kultur.

– Med årets tema vill vi ta med våra gäster på både en yttre och en inre resa i vår fantastiska trädgård. Vi ser fram emot ett innehållsrikt år med spännande utställningar och evenemang

Tema: Äventyrets år

Genom årets tema vill Norrviken skicka iväg sina besökare på en resa bakåt, framåt, ut i världen och in i det allra innersta. Valet av tema är en naturlig koppling till parken som är skapad av människor, där upptäckarlusta har varit livets kompass.

– Vi vill att gästen ska få en upplevelse fylld med inspiration, när de besöker Norrviken i dess rika natur och skönhet.

Kreatörer och utställare

Även årets utställningar kommer att knyta an till äventyret och resan. Med kreatörer som Marie Olsson Nylander (Husdrömmar på Sicilien), Hanna Wendelbo och Patricio Reig bjuder parken in till upptäcktsfärder, överraskningar och inspirerande upplevelser.

– Även konstnären Sara N. Bergman ställer ut med sina konstverk målade på objekt och föremål från sina resor. Och på Ravinen kulturhus hittar ni danska samtidskonstnären TAL R parallellt med konstnärsparet Kraitz permanenta utställning, berättar Maria.

Även för den trädgårdsintresserade kommer temat äventyr att bli en röd tråd, där Tors Park blir en särskild upptäcktsfärd. Här kan man uppleva förtrollningen i en exotiskt, vildvuxen omgivning, där en variation av växter skänker inspiration och bjuder in till äventyr. Stor som liten kan följa i växtjägarens fotspår på slingriga stigar och oupptäckta platser.

– Det blir ett smakprov på hela världen. Hanna Wendelbo tillsammans med våra trädgårdsmästare kommer skapa paradrabatter kopplade till vårt tema. Som besökare kommer du bli överraskad av både färg och form.

Tonsättning av parken

Nytt för i år är att besöket på Norrviken kommer att vara ackompanjerat och tonsatt med specialskriven musik av Hanna och Carl-Johan Dahlberg Fogelklou (Mando Diao).

– Att få tonsätta den fantastiska atmosfären på Norrviken, känns som att få skapa sinnlig filmmusik för lyssnaren i stunden. Det är en oerhört spännande uppgift fyllt av passion och glädje, avslutar Carl-Johan Dahlberg Fogelklou.

Text: Eva Rydinger

Annons