Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Värme/Kyla 3 dec 2016

Behåll värmen

Ledigheter och långhelger ger oss tillfälle att besöka sommarstugan innan det snart är dags att flytta in för säsongen. Med de nya radiatorerna från LVI som är både energieffektiva och miljövänliga är det enkelt att hålla en sund grundvärme när du inte är där – och mötas av en behaglig värme när du kommer tillbaka. Komfort handlar snarare om hur du upplever värmen i ett rum än om den faktiska rumstemperaturen.

En färgglad handdukstork från LVI kan ersätta radiatorn i badrummet eller köket, medan en elradiator ur Yaliserien kan styras från distans via mobil eller wifi, vilket gör den perfekt i fritidshuset som bara används periodvis. Radiatorerna är dessutom försedda med ett frostskydd som håller innetemperaturen mellan 0,5 och 10 grader och därmed hindrar husets ledningar och rör från att eventuellt frysa sönder.

Tips!

1. ANVÄND DEN FRIA VÄRMEN

Den största fördelen med moderna elradiatorer är att den elektroniska termostaten reagerar snabbt på temperaturförändringar, vilket gör att de kan ta tillvara på fria värmekällor som solljus, brasvärme samt värme från elektronik och människor. Oljefyllda elradiatorer kyls även snabbt ned när det kommer in mer människor i rummet eller när elapparater slås på. På motsvarande sätt värms de snabbt upp om temperaturen ute plötsligt sjunker.

2. UNDVIK ÖVERHETTNING

Oljefyllda elradiatorer från LVI är fyllda med vegetabilisk miljövänlig olja och avger en mjuk och behaglig värme. De slösar ingen energi på överhettning, det vill säga de arbetar inom 0,2 graders noggrannhet och inte med upp till 6 graders skillnad som till exempel gamla elradiatorer med bimetalltermostat kan göra.

3. STYR DIN ELVÄRME

Idag finns en mängd olika styrsystem för elradiatorer som kan styras genom appar i mobiltelefonen. På så vis säkerställer du att hemmet är varmt när du kommer hem efter en resa. Du kan även enkelt sänka temperaturen om du blir borta längre än beräknat. Systemet alarmerar dessutom eventuella fel och strömavbrott direkt till din telefon.

4. GÖR EN NATTSÄNKNING

Genom att sänka temperaturen några grader under natten kan du spara mycket energi. Generellt sett kan man säga att för varje grad du sänker inomhustemperaturen under 21 grader sparar du 5 procent på din elkostnad. Moderna radiatorer med elektronisk styrning kan ställas in för automatisk nattsänkning.

Annons