Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt

Bästa råden innan du bokar hemstädning i villa

Det blir allt vanligare för husägare att anlita städhjälp i villan, vilket många av våra läsare just nu överväger. Villanytt tipsar här om frågor som du bör tänka på innan du ringer en städfirma. Vi har även fått expertråd från Boleva, som utför hemstädning i Göteborg med omnejd.

Eftersom vi kräver att rörmokaren, snickaren och elektrikern är proffs, så bör man även försäkra sig om att det är kompetent personal som utför hemstädning i villan. Idag består våra hem av så många olika material, naturliga och syntetiska med olika ytbeläggningar. Och om fel medel och metoder väljs för att ta bort stearin, klistermärken eller tuggummi så kan ytor skadas under en hemstädning. Det gäller såklart inte yrkesmässiga städare, men man tar stora risker om man väljer en häpnadsväckande billig städfirma.

Villanytt googlar, kollar sociala medier och gör några slumpvisa prisjämförelser för hemstädning. Då finner vi bland annat en städfirma i Göteborg, som bara tar halva normalpriset. De har knappt någon information på hemsidan, och känns därför riskabla att anlita för hemstädning i villa.

 

Trygga anställningar ökar chansen för att du får trygg hemstädning

Innan du väljer städföretag, kolla hemsidan, se om de utbildar personalen och lyfter fram dem med stolthet. Det är ju de som utför all hemstädning. Och om en del av medarbetarna dessutom presenteras så är det tecken på långsiktighet, och erfarenhet av städtjänster i hem. Fråga därför om personalen har kollektivavtal, pension och erbjuds fasta anställningar i största möjlighet. Det kommer att kännas tryggare för dig, om du vet att den som utför hemstädning i din villa, är trygg och nöjd. Som kund kan frågor om anställningsvillkor och löner kan vara lite jobbiga att ställa, och därför bör varje seriös städfirma tydligt skriva det på hemsidan. Under vårt samtal med Boleva i Göteborg, så smyger Villanytt in på deras hemsida, och vi noterar att där redogörs föredömligt för medarbetarnas goda villkor.

 

Låna bara ut nycklar och larmkoder om en städfirma känns pålitlig

År 2021 köpte 62 847 kunder olika former av RUT-tjänster och hemstädning i Göteborg. Det är en ökning med 17 procent sedan året innan, och Göteborg är inte alls unikt. Det är alltså många personliga hemnycklar och hemliga larmkoder som överräcks i hela landet, för städtjänster. Så det är viktigt att en städfirma har trygga rutiner, och att utlånade nycklar inte kan spåras till hemadressen. Städföretag som informerar, tydligt och klart, hur nycklar och koder hanteras kan antas vara mer pålitliga, än de som svarar svävande. Kolla också om de ersätter föremål som eventuellt skadas, om olyckan är framme när en hemstädning utförs. Stora och fasta saker, som exempelvis dörrarna, golven, spisen eller fönstren ska självklart ersättas av städfirman om de varit oaktsamma. Det gäller även om uppenbar aktsamhet orsakar att prylar ramlar, lossnar eller välter. Men när man välkomnar en firma för hemstädning i villa, så bör man också själv ta ansvar för att inga känsliga saker står överraskande vingligt, löst och instabilt.

 

Text: Redaktionen, Villanytt.

Annons