Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Okategoriserade | Resmål 24 jun 2021

Basic camping eller lyxig glamping – vad föredrar du?

Camping är den näst vanligaste boendeformen för turism i Sverige. Då den senaste trenden ”glamping” också tycks vara här för att stanna , finns det numer även ett glamorösare campingalternativ för den som föredrar det.

Vet du vilken typ av campare du är, eller vilken typ av service du kan förvänta dig på en campingplats? VillaNytt har fått mängder med tips och råd från Nicolin Mathiasson och Jac Dupont, båda två verksamma inom området glamping på Båstads Camping.

Ett miljövänligt boende med enorma möjligheter

Så beskriver Nicolin och Jac miljön på och runtomkring campingen, som enligt dem erbjuder något för alla åldrar och intressen.

-Det går absolut att aktivera sig från morgon till kväll, med allt från cykling och vandring till golf, tennis, äventyrsgolf och lek. För den som bara vill koppla av finns det möjlighet att hänga vid poolen eller på stranden, som i det här fallet ligger bara några minuter från campingen, tipsar Nicolin.

-Tack vare trenden med glamping är det många förstagångscampare som väljer att testa på campinglivet, fortsätter Jac. Glamping är i princip som att bo på hotell, till och med sängarna är likadana. Skillnaden är att du bor i ett stort, lyxigt inrett canvastält.

Boendeformen styr behovet av service

Att behovet att service och faciliteter skiljer sig beroende på fordon är kanske självklart för den som är van vid att campa. För nybörjaren är det nog inte lika självklart, så vad bör man tänka på när man kommer till en campingplats med sin husvagn respektive husbil?

-För husvagnsägaren är det oftast servicehusen som är det viktigaste. Där ska finnas fräscha toaletter, duschar och tvättmöjligheter. Saker som inte finns i husvagnen ska finnas på campingen helt enkelt, menar Nicolin, och Jac fyller i:

-För husbilsägaren är det snarare tillgången till el och möjligheten att tömma latrin och gråvatten som är det primära. Många vill också stå på samma, eller åtminstone närliggande, plats om de besökt campingen tidigare.

Trenden pekar stadigt uppåt

-Många gäster bokar i grupp för att kunna campa en längre tid tillsammans. För den som inte har en egen husvagn finns det möjlighet att hyra en vagn, vilket också kan vara ett smidigt sätt för den som campar att ta emot gäster, berättar Jac.

De båda avslutar med att erbjuda den mer äventyrlige semesterfiraren ytterligare ett boendealternativ: trädtält. Något de varmt rekommenderar, i synnerhet för den som alltid drömt om att sova under en stjärnklar himmel – två meter över mark!

Text: Petra Roman/Foto: Båstad Camping

Annons