Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Kök 25 feb 2020

Kök: Barock och rokoko samsas med modernt hos Zuchel

Hos Zuchel Kök i Borås hittar man sannerligen ett utbud som är unikt på den svenska köksmarknaden. Visserligen finns här både den skandinaviskt släta och sparsmakade stilen, men de luxuösa rokoko- och barockköken erbjuder en helt egen känsla. De rikligt dekorerade kolonnerna och romantiskt förgyllda listerna för tankarna till venetianska herrgårdar och romerska palats.

 

Ali Kamrani och Eva Kristof, på Zuchel Kök, förklarar att man kan välja olika grader av utsmyckning och detaljer.

–Ja, den lyxigt klassiska upplevelsen finns ju kvar även om man tonar ner dekorerna. Formspråket är mycket italienskt, romantiskt och materialen är högkvalitativa och beständiga. Det här är absolut premiumkök, men de flesta blir förvånade över att priserna inte är högre. Vi är relativt ensamma om att erbjuda den här designen i Sverige, men intresset finns verkligen, berättar Eva.

Villanytt häpnas över de långa garantitiderna, som exempelvis tjugo år på delarna av massiv trä.

–Ja, vissa träslag, som exempelvis ask från Vitryssland, har fått växa sig stark länge. Både styrkan och skönheten är slående, samtidigt som de är garanterat miljömärkta och hållbart producerade. Följer man bara skötselråden så är materialen beständiga, och man har ett kök för hela livet, tillägger Ali.

 

Montering och mätning

Eva Kristof förklarar att professionell montering av köken medföljer, vilket också en faktor som gör dem varaktiga.

–Visst. Det är fabrikens egna tekniker som kommer och därmed omfattas även monteringen av garantierna. Vi erbjuder naturligtvis också all mätning hos kunden, och ritar upp hela köket med de komponenter, köksmaskiner och material som kunden önskar. Det blir tydligt och visuellt, så att man kan känna total trygghet i alla sina val. Vi erbjuder även kvalitativa vitvaror från Smeg, kranar och diskbänkar som är stilenliga med fasaderna, tillägger Eva.

Ali Kamrani berättar hur viktigt det är att lyssna på kunden, och vara inkännande, för att kunna vägleda fram till det kök som passar perfekt för deras personlighet, behov, önskemål och budget.

–De klassiska stilarna är mycket långlivade, nästan eviga, och inte alls så trendkänsliga. Känslan av vardagslyx och kvalitet kan alltså bli bestående för hela livet i de här köken, avslutar Eva.

Text: Tom Swales

 

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad.

Detta gäller för attefallshus.

Annons