Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Trädgård 18 maj 2019

Bara att rulla ut gröna mattan

Array

När det efter renovering eller dränering är dags att lägga nytt gräs i trädgården är gräsmatta på rulle en smart lösning. Istället för att kämpa med stora jordytor som ska bli gröna och smutsiga fötter som drar in jord är det skönare att bara kunna lägga ut en färdig gräsmatta på rulle.

– Vill man snabbt ha en fin matta, som går att beträda redan dagen efter den lagts, är rullgräs ett självklart alternativ, säger Stefan Lundmark, som driver Vedums gräs.

Vedums Gräs är ett familjeföretag som började med gräsodling för 30 år sedan. På hela 100 000 kvm odlar man gräsmattor på rulle, redo att rullas ut i svenska trädgårdar. Rullgräset är ogräsfritt och underhåller du det rätt håller det sig fortsatt fritt från ogräs och mossa.

– Det gäller att skapa balans i jorden under gräsmattan. Därför är det bra att gödsla med fullgödselmedel med kalium, kväve och fosfor, tre-fyra gånger per år. När mattan ska rullas ut får regnet gärna hänga i luften.

– Den nya gräsmattan är ett levande material och får inte torka ut de tre första veckorna. Till en början är den lite känslig, men efter 6-7 veckor kan man sparka boll och leka på den. Sår man själv från grunden kan det ta upp till ett år.

Text: Maria Felldin

Foto: Vedums Gräs

 

Annons