Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Ekonomi 3 nov 2021

Att tänka på vid flytt

Om det är dags för dig att flytta har vi några bra tips som du kan tänka på. Planera det praktiska inför flytten i god tid och slipp all stress. Att ta hjälp av proffsen är att rekommendera, så att boka flyttfirma är den bästa hjälpen du kan få vid en flytt. Boka   flyttfirma Örebro eller flyttfirma Västerås när flytten bär av till eller från eller inom Mälardalen. Överlåt det tunga till proffsen som arbetar med detta varje dag. Med RUT avdrag blir oftast priserna dessutom riktigt bra och helt klart värt det. Flyttfirman vi har valt ut att rekommendera i den här artikeln är inga mindre än Flytt & Städfix Mälardalen AB.

Planering 

Det låter kanske trist men med en bra planering slipper du stress och krångel. Planering är A och O för en lyckad flytt. 

Tillträde

När du ska flytta är det bra om du vet vilken dag du får tillträde till din nya bostad. Det är inte bara dag som spelar roll utan även klockslag. Det är stor skillnad på om du får tillträde på morgonen eller kvällen. Ta reda på så mycket som möjligt som kan underlätta din planering inför flytten. Kanske kan till och med flyttfirman ge dig ett bättre pris om flytten sker mitt i månaden då det är mindre hektiskt jämför med månadsskiftet.

Hemförsäkring eller flyttfirmans försäkring

Inför flytten är det bra att sätta sig ner och kolla över olika försäkringar såsom hemförsäkringen. En hemförsäkring är en av de viktigaste försäkringarna du kan ha. Ta reda på vad som gäller för själva flytten. Det är nämligen inte alla hemförsäkringar som gäller vid flytt utan i vissa fall behöver du teckna ett så kallat flyttskydd om du sköter flytten själv.

Vissa bolag låter dock hemförsäkringen gälla både för ditt gamla och ditt nya boende en viss tid. Detta kan vara värt att undersöka så du får de bästa alternativet gällande din flytt. Beroende på din bostadstyp du har bott i och ska flytta till kanske du behöver ändra i din försäkring.

Om du anlitar en flyttfirma är det som regel flyttfirmans försäkring som täcker en eventuell skada under flytten. Undersök med flyttfirman så att de har en giltig försäkring.

Välj flyttfirma

Många väljer att använda sig av en flyttfirma vid flytt och det är helt klart ett bra alternativ. När du ska anlita en flyttfirma så välj en som passar dig och dina behov bäst. Tänk på att skriva ett tydligt avtal, det blir en säkerhet för både dig och flyttfirman. Avtalet ska beskriva hela uppdragets omfattning. Exempel på det som kan ingå i avtalet är om exempelvis packning ska göras av flyttfirman eller inte? Hur mycket möbler som ska flyttas? Ska flyttlådor levereras i förväg? Allt bör finnas med i avtalet så att inte missförstånd uppstår om vad som gäller. 

Flyttanmälan

Glöm inte att göra en flyttanmälan hos Skatteverket. Anmäl din flytt när du vet vilket datum du ska flytta. Du ska ha anmält din flytt minst fem arbetsdagar innan flytten eller senast en vecka efter att du har flyttat. Du kan även fundera på om du ska göra en eftersändning av din post till din nya adress eller om du ska kontakta alla företag själv och meddela dem att du flyttat.

Annons