Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Husleverantörer 2 sep 2021

Att hyra ut sin bostad

Enligt den senaste statistiken så finner man att det finns cirka 4.8 miljoner registrerade hushåll i Sverige och att cirka 1.4 miljoner av dessa är bosatta i någon form av hyresbostad.

 

Detta innebär att det finns en ganska så stor marknad i vårt land för husägare och lägenhetsägare att hyra ut sina bostäder. Lediga hus och lägenheter att hyra kan ibland visa sig svåra att finna för en hyresgäst speciellt om man är ute efter privatboende och därmed försöka slippa hamna stående på en kölista hos uthyrningsföretagen. Självklart är marknaden ganska så mättad av stora aktörerna vilket i sin tur kan göra det svårare för den lilla privata hus eller lägenhetsägaren att hyra ut sin bostad. 

Teknologin till hjälp

Tack och lov så lever vi i ett ganska så avancerat teknologiskt samhälle där många gånger internet visar sig vara nyckeln och verktyget som förenklar våra både små och stora problem. För bostadsägarens lättnad finner man idag en hel del webbföretag som inriktat sig på att hjälpa privata bostadsägare att komma i kontakt med sina blivande hyresgäster. Till exempel så kan en hus eller lägenhetsägare registrera sig hos uthyrningsportal.se  som är just ett utav dessa internet företagen som inriktat sig på snabba och enkla lösningar mellan parterna. Självklart finns det en del andra företag där ute inriktade på detta och för att hitta dessa enklast räcker det med en simpel google sökning. 

Bra att tänka på

För att försöka förenkla sin vardag samt sova lite lättare om natten så bör man som uthyrare ta hjälp av någon advokatbyrå gällande kontrak biten, så att man på så sett garanterat håller sig inom lagens ramar och föreskrifter. Att känna sig säker och bekväm med sin hyresgäst är i princip bland det viktigaste eftersom personen i sig bor i slutändan i ens hem. Självklart så spelar pengar en stor roll i det hela och för att känna sig säkrare vad gäller just denna biten så kan man som husägare kräva någon form av säkerhet samt skadestånd om så skulle behövas. Ett bra skrivet kontrakt blir det enda sättet för att bägge parterna ska kunna känna lugn och ro samt undvika blivande problem och onödiga konflikter. 

 

En annan viktig aspekt är själva månadskostnaden för boendet och för att enklast följa marknaden samt hålla ett prisvärdigt alternativ bör bostadsägarna kolla upp hyrespriserna runt om i kommunen samt självklart beakta bostadens kvalitetsnivå.

 

Annons