Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Kultur | Livsstil | Mat & Dryck 20 okt 2023

Arvingarna och Linnea Henriksson repar för julshowen

Just nu tränar en överraskande kombo stämmor, duetter och scenroller inför showturnén Christmas Night. Bandet Arvingarna och sångerskan Linnea Henriksson ska fylla tjugotre städers konserthallar med favoriter ur sina egna repertoarer och klassiska julnummer. Villanytt träffade arvingen Lasseman för att få en hint om vad publiken kommer att få uppleva.

Keyboardisten, gitarristen och sångaren Lasseman förklarar hur bandets och Linneas olikheter möts och ger ny bredd i låtarna.

– Linnea sjunger ofta med en skör känslighet som verkligen berör. Ibland med en känsla av jazz, visa och även pop. Arvingarna upplevs nog mer som busiga, glada och skojfriska. Och röstmässigt så jobbar ju vi mycket med stämsång och varje medlems spelstil på sitt instrument. Tillsammans blir det en bredare nyans och jag tror också att vi lockar ur varandra något nytt. Särskilt i duetterna som både jag och Casper får med Linnea.

 

Trygghet, spelglädje och lite pirr

Turnén, Christmas Night, inleds i Bollnäs den från 23 november och avslutas den 22 december i Linköping. Däremellan landar de bland annat i Östersund, Umeå, Karlstad, Uppsala, Västerås, Norrköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och ännu fler städer. Men hur upprätthåller man spelglädjen, kväll efter kväll?

-Inga problem, säger Lasseman. Varje publikmöte och ny ort ger energi, en viss spänning eller till och med nervositet. Efter många spelkvällar blir man möjligen mer trygg i alla låtar, och då kan man unna sig att möta publiken mer.

Pop-, schlager-, rock- eller dansband?

Många tänker fortfarande på Arvingarna som ett dansband, men det är nästan tio år sedan som de senast spelade för danspublik. Redan för femton år sedan drogs de gradvis mer åt konsertspelningar och blev snart ett av landets mest populära popband.

-Att spela till dans är verkligen roligt, och att vi har våra rötter där märks säkert i vår attityd, musiken och arbetslusten. Men i konserter kan vi ta ut svängarna mer, med låtar, rytmer och tempon som inte funkar för bugg eller foxtrot. Men vi tänker inte på att Arvingarna ska hålla sig i en viss genre, utan spelar det som vi och publiken älskar och blir glada av. Och många dansar ju ändå, skrattar Lasseman.

Linnea Henriksson slog igenom i TV4:s Idol, har släppt tre fullängdsalbum och fick en ännu bredare publik genom programmet ”Så mycket bättre”. Och många sjunger gärna med i ”Det kommer en tid”, ”Lyckligare nu” eller fäller en tår till hennes berörande tolkning av ”Den stora dagen”.

-Det här ska bli riktigt roligt och mysigt för både oss och publiken, avslutar Lasseman när det är dags att finslipa på det stora rockmedleyt som ska sitta perfekt.

Hela turnélistan finns på arvingarna.nu

Text: Tom Swales

Annons