Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Arkitektur | Homestyling | Inredning 10 okt 2019

Arkitektur för husbehov – investera klokt med arkitekt

Array

Innerstadens arkitekter är det personliga arkitektkontoret för den som vill investera i sitt boende. Här arbetar man med både stort och smått, som gammalt och nytt, med ambitionen att inspirera och lägga grunden för en god boendeinvestering.

Stämningen är glad och lättsam när jag kliver in genom dörren till en butikslokal på Aschebergsgatan i Göteborg. Här sitter Innerstadens arkitekter sen sex år tillbaka. ”-Vi letade efter en lokal som skulle hjälpa oss i vår ambition att sänka tröskeln till arkitektkontoret. Lokalens läge har inneburit att förbipasserande spontant kliver in genom dörren”, säger företagets VD Elisabet K Engström.

Hon serverar oss kaffe i det platsbyggda köket direkt innanför entrén. ”-När vi tog över lokalen fanns här ingenting. Fördelen med det var att vi kunde påverka placering av rummen, val av ytskikt, kök och badrum. Köket är gjort på skåpstommar från en köksleverantör, från vilken vi också beställde bänkskiva, ho och integrerade vitvaror. Fronter, luckor och snickerier har vi låtit en snickare bygga.”

Kontorets inredning är en blandning av såväl ”gör det själv”-projekt, som designmöbler. ”-Våra besökare ska bli inspirerade när de kommer till oss. Arkitektur handlar om såväl stort som smått. Det senaste är en hörna för de allra yngsta besökarna. ”Den lilla arkitekten” står det med stora bokstäver i mdf på väggen. Här kan barnen rita, pyssla, inreda dockhus och läsa böcker om att bygga och bo. ”-Vi vill visa att arkitektens roll kräver en förståelse för både teknik och människor.”

Arkitekten som inredare

Vad skiljer då en inredare och arkitekt åt när man som privatperson vill ha hjälp med sin inredning. ”-En inredare arbetar ofta med färdiga rum. Genom att anlita arkitekt för sitt inredningsprojekt öppnar man för fler möjliga lösningar, då en arkitekt inte begränsas av var väggar, fönster och dörrar är placerade. För arkitekten kan det även vara mer självklart att ta med produkter ur ett professionellt sortiment, exempelvis belysning, golv och specialsnickerier.”

Innerstadens arkitekter erbjuder alla beställare ett första kostnadsfritt möte för att gå igenom projektets förutsättningar, oavsett om det handlar om att bygga nytt, bygga om eller inreda.

”-Arkitektrådgivningen är avgörande för beställaren, eftersom den bidrar till att säkra projektets genomförbarhet tidigt i processen och därmed lägger grunden för att beställaren ska kunna göra en bra investering.”

Text: Linda Johansson

Annons