Livsstil | Mat & Dryck 23 okt 2017

Annas kärleksmums

Tillagning

Kakan:

  1. Sätt ugnen på 185 grader och klä en bakplåtspanna 30x40cm med bakplåtspapper.
  2. Koka kaffet till kakan och glasyren, totalt ca 1,5 dl. Låt svalna.
  3. Smält smör, tillsätt mjölken och det kalla kaffet.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i ägg- och sockersmeten.
  6. Blanda ner smör, mjölk och kaffe och rör till slät smet. Häll över smeten till långpannan och grädda i mitten av ugnen ca. 20 minuter.
  7. Låt kakan svalna något i pannan innan du häller över glasyren.

Glasyr:

  1. Smält smör och blanda med övriga ingredienser till en jämn smet, bred över den något avsvalnade kakan i långpannan.
  2. Strö över riven kokos och låt glasyren stelna innan du skär upp den.

Ingredienser

                    1 sats

Kakan

Glasyr

Garnering

Redskap

 1 st bakplåtspapper

 

Recept: Anna Wikner Fotograf: Sanna Livjin Wexell

Annons