Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 16 apr 2024

Aktivt och avslappnande i Lillehammer

Norska Lillehammer lockar många besökare även på sommaren med mycket att se och massor att göra. Varför inte kombinera en riktigt aktiv vistelse med allt från vandring, och cykling till forsränning med en avslappnande spaupplevelse av högsta klass?

Den tidigare vinter-OS-orten (1994) Lillehammer må vara mest känd som skid- och vintersportparadis, men har mycket att erbjuda också på sommaren. Vackert belägen vid Norges största insjö Mjösa, med den lite större småstadens kombination av mysig charm och bra utbud – och med massor av friluftsliv inom räckhåll.

Fjällvandring och mountainbike

– Med Lillehammer som bas finns det hur mycket som helst att göra för den som vill ha en aktiv semester och gå på upptäcksfärd i vackra landskap. Ge dig av på vandring eller mountainkbiketur genom Gullbrandsdalen eller upp på de närbelägna fjällen Hafjell och Öyerfjellet. Hafjell är även ett av Norges största resmål för terrängcykling och downhill, en cykelpark med liftsystem och ett stort nätverk med MTB-spår, berättar Claudia Desales, som driver Lillehammer Spa, centralt beläget på orten.

Sommartid har hon många gäster från när och fjärran, som väljer att avsluta en aktiv dag i området med massage eller spabehandling.

– Till oss kommer inte bara de som vandrat eller cyklat, utan även de som ägnat sig åt till exempel forsränning, golf, klättring, kanotpaddling eller fiske. Ja, även efter ett besök på Maihaugens friluftsmuseum med Garmo stavkyrka från 1200-talet kan det faktiskt vara skönt med lite relax!

En avslappnande upplevelse

Lillehammer Spa har ett brett utbud av massage, kurbad och olika spabehandlingar.

Vad passar som avslutning på en lång härlig aktiv dag?

– Jag rekommenderar att börja med ett kurbad, som är välgörande för kroppen och både fysiskt och psykiskt avslappnande inför vidare behandling. Och det är alltid skönt att avsluta med massage. Däremellan finns det mycket att välja bland, med allt från kroppsscrub och inpackning till peeling och vaxningar, säger Claudia.

En speciell avslappnande upplevelse är att välja en gemensam spabehandling, tillsammans med en vän eller din käresta.

– Calming mind and Soul kallar vi en behandling särskilt utformad för två personer tillsammans. Helkroppsmassage från topp till tå, fotbad med eteriska oljor med fotscrub och fotmassage. Avslappning, stimulering av sinnena och klarhet i tanken utlovas!

Text: Tobias Christoffersson

Annons