Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Golv/Mattor | Inredning 28 dec 2021

Få snabbt hem en ny trendig matta

En ny matta kan göra en stor skillnad för ditt rum. De finns i alla olika former, färger och utföranden. Innan den kan levereras måste du först bestämma dig för vilken typ av matta du vill ha, vilket är lättare att bestämma om du är säker på var du vill ha den.

När du vet var du vill ha mattan, så titta på resterande detaljer i rummet och fundera på vilka färger som skulle passa in. Kan det vara passande med olika former och vad skulle de olika formerna göra för rummets helhet? Du kan få massor med inspiration via nätbutiken, bloggar eller sociala medier. Ta en titt på hur andra har tänkt och se om där finns något du kan inspireras av.

När du har fått en god uppfattning om vad du vill ha är nästa steg att mäta rummet. Det hjälper dig att beställa rätt storlek på mattan. Det är viktigt att du inte snålar med måtten, annars kan din matta se olämplig ut eller vara för liten. Se på det stora utbudet av mattor här hos Trendcarpet.se, där du enkelt kan beställa hem en ny trendig matta.

Några saker att ha i åtanke vid ditt val av matta

Det kan vara väldigt smidigt att gå igenom sortiment av mattor via internet, bland annat för att sortimentet många gånger är större och du lättare kan finna en unik matta för ditt rum. Däremot behöver man tänka på annat än bara utseendet, för att man ska ha nytta av mattan en längre tid. Några exempel att ta med sig:

  • Om du har husdjur eller barn, tänk på hur lätt det kommer att vara att rengöra den nya mattan.
  • Finns det till exempel direkt solljus som kan bleka mattan, så bör du fundera extra på materialet.
  • Kommer mattan att placeras på en plats där många går, så är det bäst att du inriktar dig på slittåligt material.

Var inte rädd för att våga lite

Låt dig inte hindras av att alltid hålla dig inom ramarna av dina färger eller typ av design. Det kan bli en riktigt häftig effekt för rummet om du blandar stilar eller bara lägger in en extra färgklick med nya mattor.

Ska du ha ny matta till ett matbord eller en soffa, så kan du titta på olika så kallade regler. För matbord, så talar man ofta om att alla stolar ska få plats på mattan. Detta är ju även en funktionell grej. Tänk dig själv hur du vill sitta vid ett bord. När det gäller matta vid en soffa, så kan det vara av stor betydelse hur rummet i övrigt är möblerat och om man även vill att mattan ska sträcka sig under soffbordet.

Annons