Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Möbler 26 apr 2021

Byt inte ditt golv utan vårda det och spara plånbok och miljön

När heltäckningsmattorna revs ut från kontor och folkhem under 80-talet blev behovet av renovering, städning och under håll av plast och trägolv vanligare. Ångtvättbilen som redan då hade utvecklat en metod att djuprengöra textila golv vidareutvecklade sina tjänster till alla typer av golv. Idag slipar, tvättar,  behandlar, polerar och lackar de alla golv på 20 orter i Sverige. Helhetsintrycket i ett rum sker vid första fotsteget in. Då är golvet en stor del i hur rummet uppfattas. Vårda ditt golv så håller det längre. Du behöver inte riva ut trägolvet när det börjar se slitet och tråkigt ut. Slipa ner det och ytbehandla det efter önskemål.

Idag slipar vi helt dammfritt, säger Konrad Löwhagen. Det gör att du slipper torka damm överallt flera månader efter och du kan bo kvar under tiden vi slipar. Att slipa golv anser vi är ett hantverk som bör utföras med kärlek till golven. Vi vänder oss både till privatpersoner och företag.

Genom dammfri slipning har du inte slipdammet bakom element, lister och över möbler. 

Behandling i flera steg

Trägolv gulnar så småningom av solljus och bleker ytan så att när du vill möblera om syns det var mattan tidigare legat. Att slipa golvet görs i flera steg. Räkna med att det tar ett par dagar då det är torktider på ytbehandlingen som avgör. En bandslip kopplas till en dammsugare och all gammal ytbehandling slipas bort. Sen ska repor slipas bort och golvet kanske behöver lagas på någon plats. Nästa steg är att välja ytbehandling.

Vanligast är mattlack,  säger Konrad, men du kan olja, lacka, färga in golvet eller pigmentera det. Har du inte bestämt dig innan vi börjar slipa vilken ytbehandling du vill ha kan vi visa efter förstadelen av slipningen hur olika behandlingar blir på en liten yta.

Alla sorters golv

Ångtvättbilens tjänster fördelar sig över alla sorters golv. Från trä, textila, sten och betong till plast eller linoleum. Allagolv behöver sin speciella behandling och mår mycket bättre av regelbunden vård och ibland renovering.

Vi tar även hand om trappor, möbeltvätt och övriga golv, säger Konrad. Idag är det vedertaget att använda ROT-avdraget vid slipning av golv.

Med sin stora erfarenhet och kunskap om golv har företaget skapat sig ett namn inom branschen och du kan hitta dem i stort sett över hela landet.

Text: Sabine von Borgstede

 

Annons