Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur | Livsstil 4 dec 2020

Abstrakt måleri med unika färgkombinationer

Abstrakt måleri med unika färgkombinationer och en läkande känsla

Många jämför hennes konst med Monet och det är inte svårt att förstå varför. Hos den amerikanska konstnärinnan Kristy Lund finns samma oerhörda talang att få färgerna att smälta samman och skapa fantastiska konstverk, abstrakta men så fulla av liv. Det är massa känslor som kommer fram och kreerar motiven men där hon också får tid att reflektera och vara analytisk. Förutom sina fantastiska målningar håller hon även målarkurser och ”One Week Creativity Classes” med deltagare från hela världen. Kristy är utbildad arbetsterapeut och jobbar som livscoach online med personer från Sverige och hela världen, med att finna balansen och meningen genom livets övergångar.    

Hon är en ”California-Girl” och har alltid tyckt om att måla. Dock har hon aldrig sett det som en seriös sak att hålla på med, men hennes intresse för det konstnärliga öppnades upp väldigt under ett års konstudier men sin lärare Kathryn Graham Wilson. Hon är en kvinna som alltid kommer att ses som en stor inspiratör för Kristy. Dock slutade hon att gå på klasserna när hon fick små barn, tiden räckte inte till och sedan flyttade hon med barnens pappa till Sverige. Hon blev doktorand inom arbetsterapi men mitt i studierna gick hon genom en livskris. Men när studierna var klara då visste hon plötsligt att det var måla hon villa göra! Hon ringde upp sin konstlärare från långt tillbaka och det var som det aldrig funnits en paus. Kristy började att måla och fann äntligen sin lyckliga plats, där kreativiteten flödar och där hon hamnar som i en meditativ process.

– Kathryn hjälpte mig verkligen få ut all kreativitet som fanns inom inom mig. Tillsammans arbetade vi fram en målning som heter ”Healing Too” och den var speciell, för hon lärde mig att reflektera och att man inte behöver veta vad det skall bli innan man startar. Hon fortsätter:

Vad finns inom mig och vilka färger vill jag använda till min målning? Sedan så kommer de bara till mig och jag bryr mig inte om hur det ser ut på duken. Det blir en omedveten process där jag känner mig gladare, ärligare, väldigt centrerad och grundad, berättar Kristy.

När vi pratats vid står hon faktiskt och målar samtidigt och där hennes skapandevilja kan komma plötsligt och hon sätter igång. Hon berättar också att hon precis hållit i en online-kurs inom målande dagen innan. Och där hon via Zoom har deltagare från exempelvis Tyskland, Kina, USA, Dubai, Jordan och Schweiz. Likaså är hon även aktiv med sina ”One Week Creativity Classes” där hon kommer med en ny kreativ utmaning varje dag.

– Jag vill uppmuntra mina deltagare att vara kreativa och att alla kan vara det, fast på olika sätt. Jag hade en kvinna som var med på en kurs och som hade en konstutbildning men inte kände att hon kunde måla, men hon börjadeigen. Jag har även haft personer som aldrig har sysslat med kreativa uttryck förut. Den finaste komplimangen jag kan få är när någon som inte varit kreativ innan fortsätter att skicka konstnärliga saker de gör till mig, berättar hon.

-När du är kreativ så är du på en lycklig plats och mer balanserad i livet. Det är allt du behöver för att öppna en ny dörr till en plats du inte har besökt förut, säger Kristy.

Annons