Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur 24 jul 2020

Färgstark andlig symbolik

En strävan att gestalta de eviga livsfrågorna är viktig för Marianne Korsman. Med stora format och med massor av färg skildrar hon det andliga och symboliska i den inre upplevelsen.

Under många år och flera utbildningar både i Stockholm, Paris och konstakademin i München har konstnär Marianne Korsman hittat sin stil. Genom sina stora målningar blir hon ett med sitt måleri.

Musik är ett sätt för mig att inspireras, säger Marianne, det blir oftast klassisk musik. När jag målar kan jag ibland ha musik, det ger mig en känsla av frihet och jag kan fritt skapa direkt från mina känslor. Har jag däremot ett beställningsverk eller något som jag länge önskat ge uttryck för, vill jag ha tyst omkring mig, säger hon.

Konstverk i offentlig miljö

Marianne bor på Gotland precis vid havet och har där sin egen ateljé och galleri Saudi (som betyder källa på gutamål). Det gör det möjligt för henne att skapa när inspirationen, uppladdningen och lusten finns. Många av hennes verk finns i offentlig miljö. Genom sitt arbete med restaurering av måleri i de gotländska medeltidskyrkorna fick hon möjlighet att utföra en egen Mariabild i kalkmåleri i Öja kyrka på södra Gotland. Vackra, stora konstverk med djup, ljus och känslighet.

Marianne har delat med sig av sina kunskaper i en bok som heter “Sprängda valv”, en självbiografi med mycket illustrationer och fakta. I boken “Med dig” skriver hon en meditativ resa med bilder.

Text: Sabine von Borgstede

 

Marianne Korsmans konst hittar du på:

Galleri Saudi, Gnisvärd, Gotland

(Öppet efter överenskommelse)

Facebook: Mariannekorsman.se

Annons